Kunst i Kirkehuset

Ny udstilling af Dorte Krag

Fra den 1. december 2019 udstiller Dorte Krag nogle af sine kunstværker i Kirkehuset i Sevel. Det bliver spændende med lidt nyt på væggene, og billederne vil kunne nydes af Kirkehusets mange brugere i de kommende måneder.

Mere på Dorte Krags hjemmeside: Klik her

Kunstneren fortæller

Allerede som barn og ung var jeg begejstret for det at male og særligt tegne. Da jeg senere besluttede mig for uddannelsen til lærer, så var det naturligt, at ét af mine linjefag blev billedkunst. På den tid fik jeg også mine første billeder på udstilling ved Amatørkunstnernes forårsudstilling i Stoholm. Siden fulgte Den censurerede kunstudstilling på Gimsinghoved og Kunstforeningens Limfjordens påskeudstilling i Lemvig. Derudover har jeg udstillet rundt omkring i lokalområdet.

Min motivkreds kan groft deles i to. Den ene er naturen og den andet en slags fantasiverden. Naturmotiverne er blandt andet de ting jeg finder i haven, på marken, i skoven eller på stranden. Det er i høj grad også fugle og fuglefjer. Fuglene tegner eller maler jeg naturalistisk, men alligevel med egen fortolkning af det jeg ser. En fjer er ikke bare en jer. Den er, med sine mange fine detaljer, et lille kunstværk i sig selv. Jeg nyder at eksperimentere med at gengive fx kogler, sten, planter og dyr i nye og overraskende sammenhænge eller fra utraditionelle vinkler.

Mine fantasifigurer er ofte underfundige, og de kan virke som karikaturer af noget eller nogen, man synes at have set. Figurerne, som kan være både personer og dyr, har ofte store øjne, en stor mund eller er på anden måde uproportionerede. Jeg stræber efter at mine billeder er både positive, varme og elskelige for beskueren.

Dorte Krag

(Foto: Else Hjorth)