Jul i Sevel

Jul i Sevel søndag den 3. december 2017.

Kirkernes børnekor gav den fuld gas ved gudstjenesten, blandt andet med "Lille Store Verden" af Rasmus Seebach.

Juletræstænding i Herrup

Juletræstænding i Herrup den 1. december 2017. Både spillemænd og børn medvirkede ved gudstjenesten før byens juletræer blev tændt. (Foto: Elin Fiedler)

BUSK & BASAR

Sevel Kirke blev fyldt til sidste plads ved BUSK-gudstjenesten den 29. oktober. KFUM-spejdere og Kids Voice medvirkede i den festligt pyntede kirke.

Efter gudstjenesten var der fællesspisning og basar i Sevel Forsamlingsgaard. Else Højvang fortalte om sit liv i Tanzania. Der var boder og lotteri for både store og små før dagen sluttede med et stort kaffebord.

Velkommen til Fredagscafé

Hygge i Fredagscaféen den 27. oktober 2017. Læs mere om Fredagscafé.

(Foto: Leif Novrup)

Kunst i Kirkehuset

Fra medio oktober udstiller Birgit Svane Olesen i Kirkehuset i Sevel.

Birgit Svane Olesen arbejder med oliemaling, akryl, tempera, oliekridt, akvarel og blyant. Hun er uddannet indretningsarkitekt fra Danmarks Designskole i København og har senere også taget uddannelse fra Aarhus Kunstakademi. Ideerne hentes fra det indre univers, fra naturens udtryk og fra studierejser.

Kig inden for i Kirkehuset og nyd kunsten!

(Fotograf: Else Hjorth)

En Søndag i Herrup

En Søndag i Herrup den 9. oktober med gudstjeneste i Herrup Kirke. Efter gudstjnesten kunne man smage flere forskellige slags supper i Herrup Kulturhus. Dagen bød også på musik ved Børge Mundbjerg og Jens-Erik Jørgensen. Klik på billederne for forsøttelse. (Foto: Elin Fiedler)

Afsked med gravermedhjælper Jens Andersen

Søndag den 1. oktober 2017 var der efter gudstjenesten inviteret til frokost og afsked med gravermedhjælper Jens Andersen. Formand Else Hjorth takkede Jens for 8 års dygtigt arbejde ved Sevel kirke.

Dagen sluttede med en kop kaffe og menighedsmøde, hvor menighedsrådet orienterede om arbejde og planer. Der blev også lejlighed til at stille spørgsmål og drøfte kirkelivet i Sevel sogn.

Høst i Trandum

Søndag den 24. september fejrede Trandum Kirke høstgudstjeneste. Efter gudstjenesten indbød Trandum menighedsråd til høstfrokost og menighedsmøde i Mogenstrup Forsamlingshus. Det blev en rigtig hyggelig søndag for kirkegængerne!

(Foto: Else Hansen)

Charlotte Rørth: "Jeg mødte Jesus"

Den 5. september 2017 var Kirkehuset fyldt til sidste plads. Journalisten Charlotte Rørth holdt foredrag og fortalte om sit møde med Jesus i et sakristi i byen Úbeda i Spanien. Klik på billederne og se dem forstørret.

Byfest i Herrup

I forbindelse med byfesten i Herrup var der lørdag den 26. august gudstjeneste ved Boye Bruhn i Herrup Kulturhus.

(Foto: Elin Fiedler)

Vandringen til Golgatha

Tirsdag den 22. august kom Sevel Kirkes maleri "Vandringen til Golgata" tilbage på sin rette plads efter endt restaurering. Billedet blev oprindeligt foræret til kirken i 1878. Nu kan alle kirkegængere igen nyde synet af det flotte kunsværk!

Klik for forstørrelse. Fotograf: Else Hjorth.

En Søndag ved Søen 2017

Søndag den 20. august afholdt Sevel, Herrup og Trandum Kirker for 8. gang "En Søndag ved Søen" i de fantastisk naturskønne omgivelser ved Stubbergaard Sø. Dagen startede med rundstykker og kaffe, der var gudstjeneste hvor Hans Jørn Østerby medvirkede og næste års konfirmander blev meldt til konfirmandundervisning. Dagen sluttede med grill og hygge til den medbragte frokost. Klik på foto for forstørrelse.

Fangekoret gav koncert

Fangekoret under ledelse af Louise Adrian gav en super god koncertoplevelse i Sevel Kirke lørdag den 19. oktober. Klik på billederne for forstørrelse. (Fotograf: Else Hjorth)

 

Gudstjeneste ved "Sevel i Bevægelse"

Gudstjenesten lørdag den 24. juni på sportspladsen i Sevel.

Minikonfirmanderne medvirkede, både med indslag om "dårlige undskyldninger", bøn, sang og et rap-nummer. Klik på billederne og se dem forstørret. På videoen kan du se og høre et glimt fra minikonfirmandernes rap-udgave af "Ale gode gaver". Efter gudstjenesten var der kaffe og rundstykker til alle før dagens byfest-program fortsatte med aktiviteter for både børn og voksne.

Minikonfirmander forbereder "Sevel i Bevægelse 2017"

Klik på billederne for forstørrelse. (Fotograf: Else Hjorth).

Kunst i Kirkehuset

Jytte Hessellund udstiller hen over sommeren et udvalg af sine malerier i Kirkehuset. Her er vist nogle eksempler, men kig inden for i Kirkehuset og se de mange kunstværker.

(Foto: Else Hjorth)

Kirkekaffe og hygge i Sevel

Søndag den 18. juni var der kirkekaffe efter gudstjenesten. Mange tog imod tilbuddet om en kop kaffe, et rundstykke og en hyggelig snak. Tak til de frivillige kaffebryggere!

Les Deux Baleines

Les Deux Baleines, eller på dansk To hvaler, gav den 15. juni en forrygende koncert på saxofoner og klaver i Herrup Kirke. Les Deux Baleines består af Trine Jensen-Gadegaard og Hanne Sloth Poulsen, der er organist ved Sevel, Herrup og Trandum Kirker.

Nyt tårnur i Herrup

Vi skal følge med tiden hedder det igen og igen. Dette kan nu bogstaveligt talt lade sig gøre ved Herrup Kirke, idet kirkens tårn er blevet forsynet med et tårnur. I dag er vi naturligvis ikke afhængig  af et tårnur, men betragter det som en udsmykning af kirkens tårn. Det er firmaet Thubalka som har fremstillet og leveret værket.

Klik på billederne og se, da uret blev monteret den 18. maj 2017.

Fotograf: Inge Mundbjerg

Konfirmander 2017

Klik på foto og se konfirmanderne fra konfirmationerne i henholdsvis Trandum og Sevel Kirke.

(Fotograf: Anders Borg)

Konfirmation i Sevel Kirke

Søndag den 7. maj 2017 blev 5 unge mennesker konfirmeret i Sevel Kirke. Klik på billederne og se dem forstørret.

(Foto: Else Hjorth)

Preben Kok

Tirsdag den 4. april var der foredrag med tidligere sygehuspræst og forfatter Preben Kok på Sevel Kro. En rigtig vellykket aften med en meget dygtig foredragsholder, hvor vigtige, alvorlige emner blev berørt med lune og humor!

Dåbsjubilæum

Søndag den 2. april blev der fejret dåbsjubilæum for alle børn døbt i 2011, 2012 eller 2013 i Sevel, Herrup eller Trandum Kirke. Her nogle foto fra gudstjenesten i Sevel Kirke.

Klik på billederne og se dem forstørret.

Skive Postorkester

Publikum fik en god musikalsk oplevelse, da Skive Postorkester gav koncert i Sevel Kirke den 29. marts. Klik på billederne og se dem forstørret.

Fastelavn i Trandum

Søndag den 26. februar var der fastelavnsgudstjeneste i Trandum Kirke. Efter gudstjenesten var der kaffe i Mogenstrup Forsamlingshus og tøndeslagning for alle de flot udklædte børn.

Børnekoret medvirkede ved gudstjenesten i kirken. Ved døbefonten sad en hvid due. Duen er budbringeren mange steder i Bibelen. Helligånden er udklædt som due, og duen havde tabt de fine fjer i døbefonten og disse fjer blev brugt til at pynte op med i kirken.

Klik på billeder herunder og se mere fra både kirken og forsamlingshuset.

(Foto: Else Hansen)

 

Hanne Marie Meier indsættes som sognepræst

Søndag den 22. januar blev Hanne Marie Meier indsat som sognepræst i Sevel, Herrup og Trandum Sogne som barselsvikar for Camilla Hansen.

Der var gudstjeneste i alle tre kirker og dagen sluttede med fælles kaffe i Kirkehuset i Sevel, hvor 74 sognebørn var mødet op for at byde Hanne Marie velkommen.

Hanne Marie har tidligere været ansat i et barselsvikariat som sogne- og ungdomspræst ved Hostebro kirke. Privat bor Hanne Marie på et lille landsted ved Mejrup Moseby sammen med min mand, Michael og deres to børn Anne Sofie og Tobias.

Hjertelig velkommen til Hanne Marie!

(Klik på foto for forstørrelse)