BUSK 2020

KFUM Spejderne, kirkernes børnekor og konfirmander sikrede en ekstra festlig gudstjeneste, da Sevel, Herrup og Trandum Kirker den 25. oktober 2020 holdt fælles BUSK-gudstjeneste. Denne gang i Sevel Hallen, så alle kunne holde sikker afstand. Konstitueret sognepræst Lise Uhrskov holdt prædiken over temaet "Spirerne i Guds have". Se foto og video herunder.

Tak til alle medvirkende og alle deltagere for en god formiddag!


Høstfrokost i Trandum

Høstgudstjeneste i en smukt pyntet Trandum kirke søndag den 27. september og efterfølgende frokost og hygge i Fælleshuset.

(Foto: Else Hansen)


 

 

Høstfrokost i Herrup

Høstgudstjeneste i en flot pyntet Herrup Kirke og hygge ved den efterfølgende frokost i Herrup Menighedshus søndag den 20. september. Klik på foto for forstørrelse.

(Foto: Elin Fiedler)


 

 

Fyraftenssang i Trandum

Tirsdag den 1. september var der fyraftenssang i Trandum Kirke og samtidig var der udstilling af broderede salmetæpper, som også mennesker fra vore sogne har medvirket til at brodere.

Salmetæpperne vil senere kunne ses i Sevel Kirke og Herrup Kirke.

(Foto: Else Hansen)


 

 

En Søndag ved Søen 2020

Skøn søndag (den 18. august) med morgenkaffe, gudstjeneste med Hans Jørn Østerby, konfirmandindskrivning og pizza i de naturskønne omgivelser ved Stubbergaard Sø. 

Klip på foto for forstørrelse.


 

 

Tak for musikken!

Ved gudstjenesten søndag den 5. juli i Sevel Kirke takkede Bodil Sørensen og Boye Bruhn på kirkernes vegne organist Andreas Nørgaard for sin dygtige musikalske indsats ved Sevel, Herrup og Trandum Kirker gennem de sidste 2 1/2 år. Andreas fortsætter på højskole efter sommerferien og vi ønsker god vind fremover!


 

 

Konfirmationer 2020

I juni blev der afholdt forsinkede konfirmationer og fest i Sevel, Herrup og Trandum. Et stort og hjerteligt tillykke til alle konfirmanderne!

(Klik på foto for forstørrelse)

Herrup Kirke den 14. juni

Foto: Anders Borg

Trandum Kirke den 21. juni

Foto: Anders Borg

Sevel Kirke den 28. juni

Foto: Anders Borg


 

 

Foto: Else Hjorth


 

 

Orglet i Herrup Kirke bliver udvidet

Orglet i Herrup Kirke er i foråret 2020 blevet udvidet med 2 ekstra stemmer, blandt andet en trompet.

Baggrunden er, at kirken har modtaget en arv, der var øremærket til kirkens udsmykning eller til musikanlæg.

Arbejdet blev udført af orgelbygger Svend Hjort Andersen og det ombyggede orgel blev taget i brug ved gudstjenesten Kristi Himmelfartsdag af organist Andreas Nørgaard

Foto: Elin Fiedler.


 

 

Senioreftermiddag

De mange fremmødte fik torsdag eftermiddag, den 23. januar, en rigtig hyggelig og underholdende eftermiddag i Kirkehuset i selskab med Ibeth Pedersen. (Foto: Else Hjorth).


 

 

Nytårsparade

Søndag den 19. januar 2020 afholdt spejderne den årlige nytårsparade i forbindelse med gudstjenesten i Sevel Kirke.

Efter gudstjenesten blev Kirkehuset fyldt til sidste plads og der blev serveret pølsehorn og sodavand!


 

 

Julekoncert med gospel i Sevel Kirke

Et veloplagt Holstebro Gospelkor gav en forrygende julekoncert i Sevel Kirke tirsdag den 3. december. Efter koncerten var der hygge med gløgg og klejner til alle i Kirkehuset.


 

 

Marike Runz indsat som konstitueret sognepræst

Marike Runz blev søndag den 1. december indsat som konstitueret sognepræst af provst Niels Arne Christensen. Først ved gudstjenesten i Trandum Kirke og senere på dagen ved gudstjenesten i Sevel Kirke.

Velkommen til Sevel, Herrup og Trandum, Marike!

(Foto: Else Hansen og Else Hjorth)


 

 

Juletræstænding i Herrup

Lærdag den 30. november var der hygge og god stemning til juletræstænding i Herrup. I kirken fortalte Vilhelm Værge og der var musikledsagelse med vore dygtige, lokale musikere i både kirken og efterfølgende i kulturhuset.

(Foto: Elin Fiedler)


 

 

Marike Runz ordineres

Marike Runz blev fredag den 29. november ordineret af Biskop Henrik Stubkjær i Viborg Domkirke.

Den 1. december tiltræder Markie Runz som konstitueret sognepræst ved Sevel, Herrup og Trandum Kirker.

Vi glæder os til at byde Marike velkommen i sognene!

(Foto: Else Hjorth)


 

 

Sevel Skole i kirke

Sevel Skole's elever sang december ind i Sevel Kirke fredag den 29. november. 

(Foto: Else Hjorth)


 

 

Advent i Børnehøjde

Børn og deres familier havde en hyggelig eftermiddag, da der den 26. november var Advent i Børnehøjde i Trandum Kirke. Arrangementet sluttede med risengrød til alle.

(Foto: Else Hansen)


 

 

BUSK 2019 - Stjerne for hinanden

Sevel Kirke og KFUM Spejdere havde arrangeret BUSK gudstjeneste søndag den 27. oktober med temaet "Stjerne for hinanden". Efter familiegudstjenesten var alle inviteret til stjernemad i spejdernes telt i haven ved Kirkehuset. 

Foto: Else Hjorth


 

 

Lørdagssang i Herrup Kirke

 

Lørdag den 26. oktober 2019 var sangglade mennesker i alle aldre samlet til en hyggelig dag med sang og musik i Herrup Kirke. Dagen sluttede med en minikoncert for alle interesserede.

Tak til kirkernes organist og korleder Andreas Nørgaard og korleder Mie Thorsen, der i fællesskab havde arrangeret dagen.

(Foto: Anders Borg)


 

 

Suppe og Menighedsmøde i Sevel

Efter Høstgudstjenesten søndag den 29. september inviterede menighedsrådet i Sevel på suppe og menighedsmøde i Kirkehuset. En hyggelig dag, hvor der både blev lyttet, sunget og snakket!


 

 

Ny legeplads ved Sevel Kirke

Onsdag aften, den 25 september, var en gruppe frivillige travlt beskæftiget med at etablere en ny legeplads ved Sevel Kirke.

Alle børn er selvfølgelig altid meget velkomne til at benytte legepladsen!

Kom med til den officielle indvielse i forbindelse med "Høst i Børnehøjde" torsdag den 3. oktober 2019 kl. 17.00 med start i Sevel Kirke. Tante Andante fra Lemvig kommer også på besøg!

Klik på foto for forstørrelse.


 

 

Høstgudstjeneste i Herrup

Kirkernes voksenkor medvirkede ved høstgudstjenesten i Herrup Kirke søndag den 23. september. Efter gudstjenesten var der indbudt til frokost og menighedsmøde i Herrup Menighedshus. (Foto: Elin Fiedler)


 

 

Høst i Trandum

Kirkernes børnekor, Spirekoret og Kids Voice, medvirkede ved høstgudstjenesten i Trandum Kirke søndag den 15. september 2019. (Foto: Else Hansen)


 

 

Kirken i Børnehøjde

Et hyggeligt arrangement den 3. september især for børnefamilier. Først i Herrup Kirke og efterfølgende fællesspisning i Herrup Menighedshus,

(Foto: Elin Fiedler)


 

 

Byfest i Herrup

Lørdag morgen, den 24. august 2019, var rigtig mange mødt op i Herrup Kulturhus, der var rammen for årets byfestgudstjeneste. Voksenkoret medvirkede og der var i forbindelse med gudstjenesten også hygge med kaffe og rundstykker. (Foto: Elin Fiedler)


 

 

En Søndag ved Søen 2019

Trods regn og torden fandt omkring 100 mennesker frem til "En Søndag ved Søen" den 18. august. 

Der blev plads til alle i det store telt, hvor dagen startede med rundstykker og kaffe. Klaus Laursen med "Bibelen Live" og Kirkernes Voksenkor medvirkede ved gudstjenesten. Der var indskrivning til konfirmandundervisning, og dagen sluttede med en hyggelig frokost med pølser, brød og kartoffelsalat.

(Foto: Else Hjorth og Anders Borg)


 

 

Sportsgudstjeneste i Mogenstrup

Sports-gudstjeneste i Mogenstrup den 16. juni startede med kaffe og rundstykker. Voksenkoret medvirkede ved den efterfølgende gudstjeneste i teltet. (Foto: Anders Borg)


 

 

Kids Voice

Onsdag den 12. juni havde KIDS VOICE sidste korprøve før sommerferien. Der var kaffe og kage, forældrene var inviteret og børnene sang deres yndlingssange. (Foto: Else Hjorth)


 

 

Folkemusik i Trandum Kirke

 

Mange havde taget mod indbydelsen til en aften i selskab med folkemusikkerne Jensen og Bugge. Det blev en rigtig god oplevelse med masser af livsglad musik. I pausen kunne kaffen nydes udenfor i den dejlige sommeraften. (Foto: Else Hansen).


 

 

Sogneudflugt til Himmelske Dage

En bus fyldt med glade mennesker fra Sevel, Herrup og Trandum deltog i dag i Himmelske Dage på Heden. Der var bandt andet var åbningsgudstjeneste på torvet i Herning i silende regn samt et væld af arrangementer og udstillinger i byen. Sogneudflugten sluttede med en god middag på Søgaarden i Sunds.


 

 

Familier i Trandum Kirke

Mange familier deltog i Kirken i Børnehøjde i Trandum Kirke tirsdag den 28. maj.Kids Voice medvirkede og efter at have hørt om pinse var der Pizza til alle.

(Foto: Else Hansen)


 

 

KFUM Spejdernes 75 års jubilæum

KFUM Spejderne i Sevel fejrede den 26. maj 2019 75 års jubilæum.

Dagen startede med festgudstjeneste i Sevel Kirke og der var efterfølgende frokost og aktiviteter i Spejdergaarden.

En stor festdag for såvel nuværende som tidligere spejdere!


 

 

Konfirmander 2019

Foto fra forårets konfirmationer i Sevel, Herrup og Trandum. Klik på billederne for forstørrelse. (Foto: Anders Borg)


 

 

Stemningsfuld Sommersang i Sevel

 

Koncerten i Kirkegårdshaven tirsdag den 14. maj blev en stor succes! Omkring 100 fremmødte sang sommeren ind i det dejlige vejr. Efter pausen fortsatte Andreas Nørgaard og Band med en flot koncert. Klik på billederne for forstørrelse.

(Foto: Poul Kragh)


 

 

Babysalmesang på Sevel Alderdomshjem

Torsdag den 9. maj indledtes med en festlig formiddag for både de helt små, de voksne og beboerne på Sevel Alderdomshjem. Mødrene og babyerne fra det lokale babysalmesanghold var på besøg på hjemmet for at synge salmer og lege sammen med de ældre; aktiviteter, som de har lært gennem salmesangsforløbet.

De ældre sang med på salmerne, og deltog sammen mødre og babyer med fjer, balloner og sæbebobler. Der var selvfølgelig også en kop kaffe/the, en bid brød og en fremvisning af de små kære børn.

Det var en dejlig og opmuntrende oplevelse for alle de deltagende!

(Foto: Andreas Nørgaard)


 

 

Jakob Tybjerg til sangaften i Herrup

Der var fart over feltet med højskolelærer Jacob Tybjerg og "Sangens Fortælling og Fortællingens Sang" i Herrup Kulturhus tirsdag den 7. maj. Herrup Bjergby Fællesforening og Herrup Kirke stod i samarbejde bag arrangementet. (Foto: Elin Fiedler)

Konfirmation i Herrup Kirke

Glade unge mennesker til konfirmation i Herrup Kirke søndag den 5. maj 2019. Hjertelig tillykke til konfirmanderne! (Foto: Elin Fiedler)

Konfirmation i Sevel Kirke

En flok glade unge mennesker til konfirmation i Sevel Kirke søndag den 28. april. Hjertelig tillykke til årets konfirmander! (Foto: Else Hjorth)

Skærtorsdag i Herrup

Den 18. april var der indbudt til sang og påskemiddag i Herrup Kulturhus med efterfølgende gudstjeneste i Herrup Kirke. Mie Thorsen og Andreas Nørgaard forestod sangen i kulturhuset medens voksenkoret medvirkede ved gudstjenesten i kirken. (Foto: Elin Fiedler).

Herning Kirkes Drengekor

Fantastisk koncert med Herning Kirkes Drengekor i en fyldt Sevel Kirke. Palmesøndag, den 14. april 2019.

Fastelavn

Søndag den 3. marts 2019 var der indbudt til Fastelavnsgudstjeneste i Trandum Kirke og efterfølgende tøndeslagning i Mogenstrup Forsamlingshus. Kids Voice sang i kirken og flot udklædte børn deltog i festlighederne. Trandum Kirke og Mogenstrup Beboerforening stod bag arrangementet. (Foto: Anny Ringgaard)

Lørdagssang i Sevel Kirke

Lørdag formiddag, den 23. februar, mødtes en flok sangglade mennesker i Sevel Kirke til Lørdagssang. Koret startede med "I østen stiger solen op" og dagen igennem blev sangglæden delt. Kl. 15.30 var der inviteret til minikoncert for alle interesserede. Organist Andreas Nørgaard og kirkesanger Mie Thorsen havde taget initiativ til arrangementet.

Gudstjeneste i Sevel

Sevel Kirke var fyldt til sidste plads med børn, unge og voksne til gudstjenesten den 13. januar. KFUM Spejderne holdt nytårsparade, Kids Voice sang og der var Børnekirke. Efter gudstjenesten var der hygge i Kirkehuset med pølsehorn, sodavand, kaffe og småkager.

Hellig Tre Konger i Børnehøjde

Børn og voksne havde et par gode timer sidst på dagen (Tirsdag den 8. januar 2019), da der var Hellig Tre Konger i Børnehøjde i Herrup Kirke og efterfølgende fællesspisning i Herrup Menighedshus. (Foto: Elin Fiedler)

Juletræstænding i Herrup Kirke

Juletræstænding i Herrup Kirke den 30. november 2018. (Foto: Elin Fieldler)

Advent i Børnehøjde

Tirsdag den 27. november samledes børn og deres familier til "Advent i børnehøjde" og risengrød i Trandum Kirke. (Foto: Else Hansen)

 

Klip Selv

Søndag den 25. november brugte mange eftermiddagen til at klippe jule-grønt i Præstegårdsskoven og til at få en kop cacao. (Fote: Evald Buskov)

Allehelgen i Herrup

Allehelgen i Herrup søndag den 4. november 2018. Kirkenes Voksenkor sang ved gudstjenesten i Herrup Kirke og efterfølgende var der samvær i Menighedshuset. Klik for forstørrelse. (Foto: Elin Fiedler)

At være tegnet i Guds hånd

BUSK & BASAR

Sevel Kirke var fyldt til sidste plads ved BUSK-gudstjenesten søndag den 28. oktober. Kids Voice og KFUM-spejderne medvirkede og spejderne havde overnattet i kirken fra lørdag. Efter gudstjenesten var der fælles middag i kirkehuset, hvor Else Højvang fortalte om sit spændende liv som missionær i Tanzania. Basaren strakte sig ud i teltet på kirkens parkeringsplads.

Klik på foto for forstørrelse.

Martin Herbst i Herrup Kulturhus

Onsdag den 10. oktober 2018 var der indbudt til foredrag i Herrup Kulturhus ved Martin Herbst: "Mit livs omvej". Kulturhuset var godt fyldt til denne spændende aften.

Suppe og menighedsmøde i Sevel

Søndag den 7. oktober var der efter højmessen i Sevel Kirke indbudt til suppe og menighedsmøde i Kirkehuset. Det blev en søndag med flot efterårsvejr, en dejlig gudstjeneste, hygge og snak over suppen i Kirkehuset og en god orientering fra menighedsrådet.

Tante Andante og minikonfirmander

Tante Andante og minikonfirmanderne forestod "Høst i Børnehøjde" i Sevel Kirke tirsdag den 2. oktober 2018. En rigtig festlig og familievenlig gudstjeneste, der handlede om Ruth og Naomi.

Efter gudstjenesten var der aftensmad til alle børn og deres forældre i Kirkehuset. Klik på billederne for forstørrelse.

Voksenkoret fejrede 10 års jubilæum

Den 27. september 2018 fejrede Sevel, Herrup og Trandum Kirkers Voksenkor 10 års jubilæum. Klik for forstørrelse. (Foto: Anny Borg)

Høstgudstjeneste i Herrup

Kids Voice medvirkede ved Høstgudstjenesten i Herrup den 23. september 2018. Efter gudstjenesten var der fælles frokost og menighedsmøde. Klik på billederne for forstørrelse. (Foto: Elin Fiedler)

Babysalmesang

Igen i efteråret 2018 er Babysalmesang i Trandum Kirke et godt og hyggeligt mødested for babyer og forældre. (Foto: Anny Ringgaard).

Læs mere om Babysalmesang.

Byfestgudstjeneste i Herrup

Glimt fra byfestgudstjeneste i Herrup lørdag den 25. august 2018. (Foto: Elin Fiedler)

En Søndag ved Søen 2018

En oplevelsesrig søndag, der startede med kaffe og rundstykker, gudstjeneste hvor Klezmerduo medvirkede med "Josef og hans brødre". Der var indskrivning af næste års konfirmander før dagen sluttede med fælles frokost. Klik på foto og video for at se mere.